Mısır Çarşısı, İstanbul Eminönü’nde yer alan ve 1660 yılından beri hizmet veren bir çarşıdır. Baharat Çarşısı olarak da bilinen bu büyük çarşı, İstanbul’un en eski çarşıları arasında popüler bir yere sahiptir. Tarihi yapı, Türkiye’ye gelen turistlerin ilk sırada ziyaret ettiği yerler arasında bulunur. Rengarenk baharatların yanı sıra yöresel kıyafetler, kuruyemişler, çiçek tohumları ve kahve bulabileceğiniz Mısır Çarşısı misafirlerine güzel fotoğraflar da sunmaktadır.
Çarşı, Eminönü turunuz sırasında bir ihtiyacınız yoksa bile o atmosferi tatmak için girip gezebileceğiniz yerler arasındadır. İstanbul’un tarihine tanıklık eden Mısır Çarşısı ve çevresindeki yerler, gitmediyseniz zaman kaybetmemeniz gereken nadide güzellikler arasında bulunmaktadır.
Mısır Çarşısı, Eminönü’nde Çiçek Pazarı’nın yanında yer alır. Aynı zamanda Yeni Cami’nin arkasında kalan çarşı, 1660 yılında Turhan Sultan tarafından inşa ettirilmiştir.
Kazım Ağa’nın mimarlığını yaptığı tarihi yapı, en son 1940 ile 1943 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmiştir. Mısır Çarşısı hangi padişah zamanında yapıldı diyecek olursanız, yapının inşaatına 3. Murat’ın eşi olan Safiye Sultan’ın talimatıyla başlandığını söyleyebiliriz. Fakat daha sonra 3. Mehmet’in ölümünden sonra Safiye Sultan eski sarayda oturunca inşaat tamamlanamamıştır. Bunun üzerine 4. Mehmet’in annesi Hatice Turhan bir cami yaptırmaya karar verir ve külliye içinde çarşı da bulunmasını ister. Mustafa Ağa’nın mimarlığını yaptığı Yeni Cami ve Mısır Çarşısı günümüze kadar böylece gelmiş olur.
Çarşının bulunduğu yerde zamanında Makron Emvolos adında bir kapalı çarşı yer alıyordu. Yahudilerin ikamet ettiği semte bu çarşı inşa edilince, Yahudiler de Balat’a aktarılmıştır.
Mısır Çarşısı’nda baharatçılar, aromatik, bitkisel ve uçucu yağlar satan dükkanlar, kuru yemişçiler, kuyumcular, turistik eşya dükkanları bulunuyor.
Oldukça büyük bir alan olan Mısır Çarşısı’nda otantik görünüşlü renkli cam avizeler, ucu ponponlu saray terlikleri, işlemeli turistik ve de folklorik kıyafetler, gümüş takılar, seramikler, çini tabaklar, aşurelikler, fincanlar, nargileler, dokumalar, süslü salon yastıkları, halı ve heybeler dahil pek çok şey bulabilirsiniz.
Otelimizden rezervasyon yapmak veya size özel teklif almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.